מתכון בסיסי וקל להכנה של לחם מקמח מלא. על יתרונותיו של הקמח המלא סופר כבר רבות, לכן לא אפרט עליהם. צריך רק לזכור דבר אחד – אמנם הקמח המלא עדיף על קמח לבן פשוט, אבל זה לא אומר שאפשר ל"התפרע" בצריכתו, היות והוא עדיין פחמימה מעובדת. בתיאבון!
מרכיבים:
* מעט יותר מכוס מים (1/8 1)
* 2 כפות חמאה / שמן זית (העדפה אישית שלי – שמן זית)
* 2.5 כפות סוכר חום (אני משתמש ב- 1.5, זה בהחלט מספיק)
* 1/4 1 כפית מלח
* 3 כוסות קמח מלא איכותי (שטיבל, למשל)
* 1/4 1 כפית שמרים יבשים
הוראות הכנה – במכונת לחם:
* להכניס את הרכיבים לפי הסדר (חשוב!)
* להפעיל על תכנית 5 (לחם מלא גדול) או 6 (לחם מלא גדול – מהיר).
הוראות הכנה – בתנור רגיל:
* להכניס לקערה את הרכיבים לפי הסדר.
* לערבב וללוש היטב את הרכיבים. חשוב מאוד שהשמרים לא יבואו במגע עם המים בשום שלב של התהליך.
* להתפיח במשך כ- 60 דקות, במקום חמים. ** טריק – בחורף, אפשר לשים ליד מפזר חום ואז לא צריך לחכות הרבה זמן **
* "לשבור" את הההתפחה, ללוש שוב, ולהתפיח התפחה שניה כ- 45-60 דקות נוספות.
* ליצור צורה של הכיכר הרצויה ולאפות בחום בינוני כ- 50 דקות.
* לצנן, לפרוס וליהנות!
בתיאבון!