Traditional Chinese Medicine, כשמה כן היא: רפואה סינית מסורתית. כלומר, הזרם הנפוץ ביותר בקרב מטפלים בסין ובעולם.
ראשית הרפואה הסינית נעוצה כבר לפני כמה אלפי שנים. במשך הדורות ועם צבירת ידע נוסף, נסיון וכן מחקרים רבים שנערכו בנושא, הרפואה הסינית עברה אבולוציה, וכך נוצרו מספר זרמים וגישות שונות לטיפול. הרפואה הסינית המסורתית מהווה את הקלאסיקה הרחבה עליה מושתתת הרפואה הסינית המודרנית. בשיטה זו, דרך האבחנה מתבצעת על ידי תשאול, מישוש הדופק, הבטן והתבוננות בלשון המטופל/ת.
הפילוסופיה עליה מתבססת השיטה כוללת את תיאוריית המרידיאנים (ערוצי האנרגיה הזורמים בגוף ומהווים רשת אנרגטית מקבילה לרשת העצבים וכלי הדם), תיאוריית האיברים הפנימיים (למשל, הכבד ברפואה הסינית אחראי על ויסות זרימת הצ'י בגוף, להבדיל מהתפקוד שלו בראייה המערבית), וכן את תיאוריית 5 האלמנטים (אם כי זוהי תיאוריה פילוסופית יותר שנעשה בה פחות שימוש בטיפול ברפואה הסינית המסורתית. 5 האלמנטים היא התיאוריה העיקרית בגישת הטיפול של [intlink id="334" type="post"]הרפואה הסינית העתיקה[/intlink]).
התפיסה הסינית מתייחסת לעולם ב-3 צירים אפשריים של רפואה:
* רפואה תחתונה: טיפול בסימפטום האקוטי בלבד. דוגמא – צוואר תפוס, התקף אסטמה או כאב ראש. מטפלים רק בסימפטום על מנת להקל על המטופל. די דומה לתפיסה של הרפואה המערבית.
* רפואה אמצעית: פתרון הבעיה או המחלה על ידי איזון המערכת האנרגטית. כלומר, טיפול בשורש הבעיה. רוב הטיפולים כיום משוייכים לקטגוריה זו.
* רפואה עליונה: רפואה מונעת. המטרה היא למנוע מהגוף לצאת מאיזון ולמנוע מחלות. זוהי הרפואה הנשגבת מכולן, היות והיא מחנכת את האדם לאורח חיים בריא ונכון יותר שימנע ממנו תחלואים. הדגש הוא על תזונה, מדיטציה ותרגול גופני (כגון צ'י קונג או טאי צ'י).
בפועל, אנחנו מיישמים את 3 הצירים במהלך הטיפול. בתור התחלה, נרצה לטפל במה שמפריע – כגון לחץ דם גבוה (שמסכן את הבריאות), מיגרנה או התקף אלרגיה. לאחר שהתסמינים יחלפו, נרצה לאזן את הגוף ולמנוע מהבעיה להישנות. השלב הבא הוא חינוך והטמעה של אורח החיים הבריא שיביא את המטופל לאיזון שיישמר לאורך זמן רב גם מבלי שיצטרך להגיע לקליניקה לטיפולים.
טכניקות הטיפול המרכיבות את הרפואה הסינית המסורתית הן: [intlink id="374" type="post"]דיקור סיני – אקופונקטורה[/intlink], [intlink id="362" type="post"]צמחי מרפא[/intlink], כוסות רוח ומוקסה, [intlink id="366" type="post"]טווינה[/intlink], [intlink id="358" type="post"]תזונה[/intlink] וצ'י קונג. יש שמכלילים גם [intlink id="370" type="post"]שיאצו[/intlink] כחלק מהרפואה הסינית, היות והטכניקה מתבססת על אותם עקרונות, אך פותחה למה שאנו מכירים כיום ביפן.
[intlink id="513" type="post"]לאילו מצבים טיפול ברפואה סינית יכול להועיל?[/intlink]