שיבולת שועל (קוואקר) הינה פחמימה מורכבת, וככזו היא בעלת ערך גליקמי נמוך וערכים תזונתיים גבוהים וטובים.
המתכון הבא מבוסס על שיבולת שועל, והטעם.. גן עדן. זהירות – זה ממכר!
מצרכים
2 כוסות שיבולת שועל (דקה)
2 ביצים
1/2 כוס צימוקים
1 כוס סוכר חום (אפשר אפילו 3/4)
1.5 כוסות קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס שמן קנולה איכותי
הכנה
לערבב בקערה גדולה באמצעות כף או מטרפה את החומרים היבשים.
להוסיף את השמן והביצים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת סמיכה יחסית, בגלל שיבולת השועל והקמח המלא.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
ליצור כדורים קטנים ולהניח בתבניות מרופדות בנייר אפיה. אפשר למעוך מעט את הכדורים, או להשאיר אותם ככה אם רוצים עוגיות שמנמנות.
לאפות למשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מזהבות מעט. לצנן ולהגיש.
בתיאבון!