מתכון זה נלקח מהספר "האוצר של על השולחן". אני אוהב אותו במיוחד היות והוא קל מאוד להכנה, והקציצות יוצאות טעימות להפליא, וגם בריאות. במתכון המקורי הקציצות מטוגנות, אך אני מעדיף לאדות אותן, או לאפות בתנור. כך אנחנו חוסכים את הטיגון המיותר.
רכיבים:
1/2 דלורית קטנה קלופה, מרוקנת מגרעינים, חתוכה גס
30 גרם שורש ג'ינג'ר קלוף (חתיכה באורך 3 ס"מ ובעובי 2 ס"מ בערך)
2 שיני שום קלופות
2 גבעולי בצל ירוק מופרדים לחלק הלבן ולגבעולים הירוקים
500 גררם חזה עוף טחון
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות רוטב סויה
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. טוחנים דלורית, ג'ינג'ר, שום, והחלק הלבן של הבצל הירוק במעבד מזון – עד לקבלת פירורים דקים. את החלק הירוק של הבצל חותכים לז'וליינים באורך 4 ס"מ (חתיכות ארוכות ודקות).
2. מניחים את העוף הטחון בקערה עם פירורי לחם והז'וליינים של הבצל הירוק, מוסיפים את תערובת הדלורית. מתבלים בסויה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
3. יוצרים קציצות שטוחות בקוטר 4 ס"מ.
4. מניחים את הקציצות בכלי אידוי מעל סיר מים רותחים, מכסים ומאדים 5-10 דקות (בהתאם למרקם הרצוי – באידוי קצר המרקם יהיה רך יותר, באידוי ארוך הקציצות יהיו נוקשות יותר).
רוטב פונזו מהיר:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1 כף חומץ אורז או חומץ עדין אחר
אפשרות: 1 כף סוכר חום או סירופ אגבה אורגני (הרוטב המקורי מלוח למדי)
מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים לצד הקציצות.
_______________
מה דעתכם על המתכון? נשמח אם תכתבו לנו: