פתרון מעולה ובריא לכל חובבי החומוס! במקום לאכול את החומוס המתועש, שעשיר בשומנים רווים, חצי מוקשים או מוקשים (תלוי ביצרן) ובחומרים משמרים, ניתן להכין בקלות רבה חומוס אמיתי (אפילו אמיתי יותר מהחומוס בחומוסיות, שגם בו מוסיפים הרבה שמן ורכיבים לא ידועים).
החומוס כשלעצמו הוא בעל איכויות מעולות: עשיר בסיבים תזונתיים, חומצה פולית, סידן וברזל. רכיבים נוספים במתכון הם טחינה (שומשום מלא עשיר בסיבים תזונתיים, חומצות שומן חד בלתי רוויות, סידן, אבץ וברזל), מים, שום (עשיר בויטמין C וסידן), מלח ולימון ומעט סודה לשתיה. וזהו. אז יאללה, להכנה!
רכיבים:
* 0.5 ק"ג חומוס יבש
* טחינה גולמית מלאה ואורגנית
* מלח
* לימון
* 2-3 שיני שום (לפי הטעם) כתוש או קצוץ דק.
* 0.5-1 כפית סודה לשתיה
הכנה:
* משרים את החומוס בקערה גדולה עם מים לכמה שעות (אפשר להשרות למשך הלילה). ניתן להוסיף סודה לשתיה לזירוז הריכוך של הגרגירים.
* מסננים את המים מהקערה. מעבירים את החומוס לסיר גדול עם הרבה מים ומבשלים על אש בינונית-גדולה למשך 2-3 שעות, או עד שהגרגירים רכים דיים לטעמכם.
* במעבד מזון – מכניסים כמות גרגירים רצויה (בד"כ אני מכניס כ- 2/3 מסך הכמות) ומפעילים על מהירות נמוכה. לאט לאט מוסיפים מעט מהמים שבהם החומוס התבשל (לא יותר מכוס).
* מוסיפים בהדרגה טחינה, שום, לימון (כחצי לימון סחוט בד"כ מספיק) ומלח (0.5-1 כפית). כעת ניתן להפעיל את מעבד המזון על המהירות הגבוהה על מנת שכל הרכיבים יתערבבו היטב. מדי פעם מומלץ לעצור את פעולת המעבד ולטעום, עד שמגיעים לטעם הרצוי
** הערה – החומוס נראה דליל כשהוא עדיין חם. רצוי להיזהר ולא להוסיף יותר מדי גרגירים או טחינה אחרת כשהוא יתקרר הוא יהיה סמיך ונוקשה מדי. כדאי להגיע לרמת דילול ביניים – שהחומוס לא יהיה נוזלי אבל גם לא קשה. כשהוא יתקרר – הוא יהיה מושלם!
* את הגרגירים שנשארו בצד ניתן להגיש ביחד עם המנה המוכנה (כמו בתמונה). ניתן לתבל עם מעט פפריקה, פטרוזיליה או שמן זית לפי הטעם.
**הערה: למי שלא מעוניין להמתין להשריית ובישול החומוס, ניתן להשתמש בחומוס מקופסת שימורים. לדעתי זוהי אופציה פחות טובה, אבל היא בהחלט טובה בהרבה משימוש בחומוס מתועש. ההכנה היא אותו דבר, כשפשוט לא צריך לבשל את החומוסים (כי הם כבר מבושלים) ומשתמשים בנוזלים מקופסת השימורים. כל השאר – זהה למתכון המקורי.
חומוס ביתי הוא כה פשוט להכנה, לא מצריך ידע בבישול, בעל ערכים תזונתיים גבוהים והוא גם פחות משמין מחומוס מתועש. מומלץ בחום!!