אפריל 19, 2011
0
מתכון פשוט וקל להכנה. הוכחה ניצחת לזה שאפשר להכין לחמניות ללא גלוטן ושהן יוצאות מעולות! מתאים לסובלים מצליאק או מרגישות לגלוטן, או לכל מי שרוצה להפחית את צריכת הגלוטן והקמח שלו. שימו לב – המתכון כשר חלבי.
מצרכים:
- 0.5 ק"ג קמח טפיוקה
- 400 מ"ל חלב (2 כוסות)
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת (כ-100 גרם)
- 2 ביצים שלמות
- 1-2 כפיות מלח
- 7-10 כפות תחליף קמח ללא גלוטן (קונדיטור)
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר חלב ושמן.
- מכניסים לקערה קמח טפיוקה. שופכים את החלב והשמן על הקמח ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג (בתנועות קיפוליות). מצננים ומוסיפים מלח, גבינה, ביצים מקושקשות. לערבב היטב בעדינות.
- ניתן ורצוי להוסיף בהדרגה 7-10 כפות מלאות של קמח ללא גלוטן עד שהבצק מתמצק (אחרת הוא נוזלי ודביק). כשהוא מתייבש קצת – ללוש ביד. אם הוא עדיין נדבק – מוסיפים עוד קמח.
- לתת לבצק לנוח קצת. אם עדיין דביק – להרטיב ידיים בשמן, ולהכין כדורים קצת יותר גדולים מפינג-פונג, להניח בתבנית עם נייר אפיה ולפחוס אותם קצת.
- למרוח מלמעלה ביצה מקושקשת, להוסיף שומשום או פרג (לא חובה).
- לאפות חום בינוני כ-180 מעלות בין 30-40 דקות או עד שהן משתזפות קצת (גם מלמעלה וגם מלמטה).
בתיאבון!
* אזהרה – הלחמניות הללו ממכרות ביותר! ניתן להקפיא חלק ולהפשיר במיקרוגל במידת הצורך.
מתכון זה ניתן באדיבות עמותת צליאק בישראל
_______________
מה דעתכם על המתכון? נשמח אם תכתבו לנו:
3930 סך צפיות 1 צפיות היום