אחד הלחמים היותר טובים, מהסוג שלא ניתן להשיג בחנויות, גם לא בכאילו שמתמחות באפיית לחם. זהו לחם עם מרקם של עוגה (או אולי עוגה בטעם לחם?). קל להכנה ידנית אך עם מכונת לחם פשוט הרבה יותר. מומלץ לאנשים שרוצים להינות ממשהו בריא וטוב אבל לא מודאגים מעוד כמה קלוריות.
רכיבים:
כוס מלאה של מים
שליש כוס שמן זית
כפית מלח שטוחה
2 כפות סוכר (אפשר סוכר חום או לבן)
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
שליש כוס גרעיני דלעת שליש כוס גרעיני חמנייה
6-8 אגוזי ברזיל קצוצים גס
3 כוסות קמח (הערה לגבי סוגי הקמח בהמשך)
כפית שטוחה של שמרים יבשים (או אחרים)
הערות:
1 – ניתן להכניס את אגוזי המלך ו/או את אגוזי הברזיל לשקית ניילון קטנה ולחבוט עליה עם חפץ קשיח. כך הם נגרסים בקלות.
2 – איכות הלחם תלויה באיכות החומרים. מכאן שמומלץ השימוש בקמח איכותי ועדיף לערבב 2-3 סוגי קמח שונים בהתאם למרקם המבוקש:
א – לאפיית לחם מלא רגיל: כוס וחצי קמח מלא וכוס וחצי קמח כפרי (למשל שטיבל מספר 3)
ב – לאפיית לחם מעט אוורירי: כוס וחצי קמח מלא וכוס וחצי קמח ללחמים (למשל שטיבל מספר 2)
ג – לאפיית לחם כבד מלא סיבים: כוס וחצי קמח מלא, חצי כוס קוואקר או קמח שיפון וכוס קמח כפרי (למשל שטיבל מספר 3)
3 – להשבחת איכותו הבריאותית של הלחם: מוסיפים שליש כוס קמח פישתן על החומרים הנ"ל.
4 – אפשר להוסיף שמן קנולה במקום שמן זית.
5 – ניתן להחליף חצי מכמות הסוכר לכף סוכר אחת ולהוסיף 250 מ"ג ויטמין C שפורר עד דק (השמרים ותופחים גם ממנו)
אופן ההכנה (למי שאין מכונת לחם):
להעביר את החומרים לקערה לפי הסדר שפורט מעלה. אסור לטעות בסדר, דבר שעלול לפגוע באיכות התפיחה. חשוב מאוד להשאיר את השמרים מעל הקמח ולא במגע עם המים והשמן!
להשאיר את הקערה לחצי שעה כדי שהקמחים יספגו חלק מהמים.
ללוש היטב ולהניח במקום חמים למשך 80 דקות כשהקערה מכוסה במגבת
ללוש בשנית ולצור צורת לחם למשך 10-15 שניות או לפי הצורך להמתין לתפיחה שנייה כ 55 דקות
לאפות בתבנית מתאימה (טפלון, ניר אפיה או סיליקון) בחום בינוני כ 50 דקות
להמתין עד קירור לפני שפורסים
שיטת אפיה במכונת לחם:
להניח את כל הרכיבים בסדר שתואר בתבנית האפייה.
לבחור תכנית שתיים ללחם בסיסי גדול או תכנית ארבע במידה ועושים לחם כבד במיוחד.
* מתכון זה נלקח מפרק תזונה על פי הרפואה הסינית באדיבות אתר תמורות, הכולל מתכונים רבים נוספים.
_______________
מה דעתכם על המתכון? נשמח אם תכתבו לנו: