אוגוסט 10, 2015
0
מתכון טבעוני בריא ומזין במיוחד – קציצות עדשים כתומות
מתכון מקורי ובלעדי של הדר אלמגור

קציצות עדשים כתומות מתכון טבעוני
חומרים:
- 2 כוסות עדשים כתומות מושרות לפחות 4 שעות (הכמות מתייחסת לעדשים לאחר ההשריה)
- 1 בצל גדול
- 2-3 שיני שום
- חופן ירק לפי הטעם וההעדפה (פטרוזיליה / כוסברה)
- 300 גרם טופו אורגני
- 1.5 כוס בטטה / דלעת / דלעת ערמונים / גזר. לאדות עם מעט מים בסיר עד לריכוך, למעוך עם מזלג או לטחון במעבד מזון.
- 1-1.5 כוס קמח כוסמין (אם העיסה דלילה מדי אפשר לעבוד עם קוואקר דק)
- מלח ים אטלנטי, פלפל גרוס לפי הטעם
- 0.5 כפית סודה לשתיה
- 2-3 כפות שמן זית
- טחינה גולמית / תחליף ביצה על בסיס זרעי צ'יה. כמות של ביצה אחת – לערבב 1 כף של זרעי צ'יה ב-1/3 כוס מים פושרים ולהשרות עד קבלת ג'לי סמיך. לפי סמיכות העיסה ניתן להוסיף או להפחית את כמות הצ'יה.
אופן ההכנה:
במעבד מזון
- לטחון את הטופו (רצוי לחתוך לחתיכות קטנות ואז לטחון) עד קבלת עיסה נימוכה ואחידה ללא גרגרים ולהעביר לקערה נפרדת.
- לטחון את העדשים הכתומות לעיסה אחידה ולהעביר לאותה קערה.
- לטחון בצל, שום וירק (פטרוזיליה / כוסברה וכו') ולצרף לעדשים ולטופו.
בקערה
- להוסיף את שאר החומרים (לא לשכוח לטחון או למעוך את הבטטה / דלורית וכו') ולערבב הכל היטב ידנית, עד קבלת מרקם אחיד.
- מומלץ להכניס את העיסה לכחצי שעה במקרר על מנת שהחומרים יתאחדו טוב יותר.
- לחמם תנור ל- 180 מעלות.
- ליצור קציצות בינוניות עם ידיים רטובוות למניעת הידבקות ולהניח על גבי תבנית משומנת / נייר אפיה משומן ולאפות כ- 40 דקות.
- לצנן ולהגיש. ניתן גם להקפיא חלק לפי הצורך.
בתיאבון!

קציצות עדשים כתומות – מתכון טבעוני
6008 סך צפיות 2 צפיות היום