מאי 24, 2013
0
מתכון קציצות עדשים נהדר, קל ומהיר להכנה – בריאות וטעימות במיוחד. העדשים, כידוע הן קטניות איכותיות עשירות בחלבון ובויטמינים, שכדאי להוסיף לתזונה היומיומית.
המתכון מבוסס על מתכון שנלקח מהאתר הנהדר הזה, ועבר שינויים קלים. המתכון המקורי גם הוא מומלץ מאוד 🙂
מצרכים:
- כוס עדשים ירוקות
- בצל מטוגן בכף שמן זית (אפשר גם בלי שמן בכלל)
- 3 כפות טחינה גולמית איכותית
- 8-10 כפות קוואקר דק
- חופן פטרוזיליה קצוץ
- מלח, פלפל, כמון, פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לבשל את העדשים עד שהן מתרככות (כ-25 דקות אם לא משרים אותן כמה שעות לפני כן)
- לערבב את כל החומרים בקערה
- ליצור קציצות, ולאפות בחום 180 מעלות (בתנור שחומם מראש) למשך כ-20 דקות או עד שהקציצות משחימות מעט.
* ניתן לגוון ולהוסיף גזר מגורד לבצל ולהשחים אותם יחד.
* לאחר הערבוב ניתן להוסיף עוד מעט קוואקר במידת הצורך, תלוי במרקם אותו רוצים לקבל.
* לקבלת מרקם אחיד, יש לטחון את העדשים במקל בלנדר, ולאחר מכן את כל הבלילה לטחון שנית באופן חלקי.
אהבתם? שתפו את המתכון עם היקרים לכם, ואתם גם מוזמנים להגיב פה למטה או בעמוד הפייסבוק שלנו.
לבריאות – ובתיאבון!
5201 סך צפיות 1 צפיות היום