(מתוך עיתון "הארץ" מוסף גלריה 19.10.12 עם שינויים קלים)
מנה מצויינת, בריאה, משביעה, מזינה ומה לא. באמת תענוג לחיך! אפשר לשחק עם המרכיבים – עם או בלי פטריות, אם או בלי כוסברה, הכל לפי הטעם האישי.
חומרים (4 מנות):
2 כפות שמן
2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים דקים
בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
כף שמן זית
רבע כפית מלח
רבע כוס עדשים שחורות / ירוקות מושרות לשעתיים (אפשר גם להשרות במים חמים למשך שעה אחת)
סלסלת פטריות בייבי פורטבלו חתוכות לפרוסות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
2 כוסות אורז מבושל (מחצי כוס אורז לא מבושל)
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
(כוס עלי כוסברה שטופים ומיובשים)
הכנה:
במחבת עמוקה לטגן בשמן את הבצלים עד להשחמה (אם משתמשים במחבת קרמית אין צורך בשמן, או להשתמש רק בכף שמן אחת).
לחמם תנור ל-1800. מניחים את קוביות הבטטה בתבנית, מושחים בשמן זית ומלח וצולים עד התרככות, כ-15-20 דקות (לא חובה למשוח בשמן, זה טעים גם רק עם בזיקה של מלח מלמעלה).
בסיר קטן להניח עדשים מסוננות, למלא מים ולבשל כרבע שעה.
להוסיף למחבת עם הבצלים המושחמים פטריות ולטגן תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
להוסיף בטטות ותבלינים, לטגן עוד 5 דקות.
להוסיף את האורז המבושל והבלסמי ולטגן תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.
להוסיף עלי כוסברה ולערבב (למי שאוהב).
לתקן תיבול אם רוצים ולהגיש.
בתיאבון!