מאי 24, 2015
0
מתכון טבעני – מאפינס תותי עץ (שחורים)
תותי עץ (שחורים ולבנים) הם פרי נפוץ בארץ ישראל, במיוחד לקראת עונת הקיץ החמה. הם עשירים ברכיבים חיוניים – חלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. מחקרים מראים שהם גם מסייעים בחיזוק מערכת החיסון ומיטיבים עם מערכת העצבים, הם מכילים אנטי-אוקסידנטים, מווסתים לחץ דם וקצב לב, והרשימה עוד ארוכה.
המתכון המצורף נכתב למעשה מקיבוץ של מתכונים שמצאנו באינטרנט, שילבנו, ו"טיבענו" (הפכנו לטבעוני), עד שיצא פשוט… מושלם. נסו, וכתבו לנו איך יצא 🙂
מרכיבים:
- 2 כוסות תותי עץ שחורים (יש לקצוץ את הגבעול בעזרת מספריים ולשטוף מעט)
- 1.5 כוס קמח כוסמין (אפשר גם קמח מלא, או שילוב). קמח הכוסמין הופך את המאפים לרכים ועדינים יותר, והוא גם בריא יותר ולכן אנחנו מעדיפים אותו.
- 3/4 כוס סוכר חום דמררה
- 1 כפית קינמון
- 1.5 כפית סודה לשתיה (במקום אבקת אפיה)
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס חלב סויה (אנחנו משתמשים בחלב Bio של חברת The Bridge)
- 1/2 כוס שמן (שמן קנולה איכותי או שמן קוקוס)
- רסק תפוחים – מעט יותר מרבע כוס (תחליף ל-1 ביצה גדולה)
הכנה:
- מנפים את הקמח והיבשים (סודה לשתיה, קינמון, מלח) יחד לקערה
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים יחד עם מטרפה ידנית
- מוסיפים לקערה את חלב סויה, השמן, רסק התפוחים ומערבבים עם מטרפה ידנית עד לקבלת עיסה אחידה (העיסה לא דלילה מאוד אבל גם לא סמיכה)
- מוסיפים את תותי העץ ומערבבים (עם כף) בעדינות עד שהם מעורבבים היטב בבלילה
- משמנים מעט תבנית שקעים (אנחנו השתמשנו בתבנית עם 12 שקעים) ומוזגים עם כף את העיסה לשקעים (אין צורך למלא עד הסוף היות והמאפינס תופחים יפה). אפשר גם להשתמש במנג'טים במקום שמן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות, למשך כ-20 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא יבש.
- לאחר צינון המאפינס, מוציאים אותם עם החלק האחורי של סכין בעדינות.
בתיאבון ולבריאות!
5614 סך צפיות 1 צפיות היום