לצמח הכורכום (Curcuma Longae) יש שלל השפעות בריאותיות חיוביות על גוף האדם. נמצא שהרכיב הפעיל – הכורכומין – הוא אנטי-דלקתי (נוגד דלקת), אנטי-ויראלי, אנטי-אוקסידנטי (מונע תהליכים סרטניים), אנטי-בקטריאלי ונוגד כאב. לא סתם קוראים לו "הפלא הצהוב" והוא, לדעתנו, אחד ממזונות העל שחובה שיהיה בכל תפריט.
הכורכומין מהווה 5% מתרכיב הצמח השלם, ובכל זאת – הוא בעל השפעה חזקה מאוד:
- נוגד דלקת – נמצא שכורכומין מעקב אנזימים הקשורים לתהליכים דלקתיים וסרטניים בבני אדם
- נוגד כאב – היות והכורכומין נוגד דלקת ומניע את הדם, הוא יעיל לטיפול בכאבים שונים בגוף – כאבי מפרקים, דלקות פרקים, גידים, רצועות, שרירים, שיקום לאחר פציעות, טראומות (חבלות) – נקעים, פריקות, ולמעשה יכול לטפל כמעט בכל כאב ממקור דלקתי (וגם לא דלקתי).
- נוגד חמצון (למניעת סרטן) – הכורכומין מעכב שגשוג תאים ובכך מונע תהליכים סרטניים. הכורכומין עשיר בנוגדי חימצון, ובכך מונע היווצרות תאים סרטניים.
- בנוסף נמצא שכורכומין גם נוגד חיידקים, משפר את תפקודי הכבד, תפקודי העיכול, תומך במערכת הלב (קרדיו-וסקולרית), נוגד גזים, נוגד קרישה, מעודד ייצור מיצי מרה, נוגד אולכוס, נוגד אולכוס, עוזר לכאבי וסת וכן בבעיות עור.
כורכום ברפואה הסינית
ברפואה הסינית הכורכום נמצא כבר אלפי שנים, ומשתמשים בחלקים שונים ומינים של הצמח לצרכים שונים, אם כי כולם מערבים טיפול בכאב:
- Jiang Huang – לכאבים שונים הנובעים מסטגנציה של דם – כאבי חזה, בטן, כאבי מחזור, מחזור לא סדיר, נפיחות כתוצאה מחבלות וטראומות, לשימוש חיצוני לחבישת חבלות ואבצסים.
- Yu Jin – לזירוז החלמת חבלות (לקיחה פנימית או חיצונית) – כאבים בחזה, מתחת הצלעות, בטן, דימומים שונים (מהאף, הקאה דמית, דם בשתן)
- E Zhu – גם הוא לכאבים בחזה, בטן, מחזור, וכן משפיע על מערכת העיכול ומשפר את תפקודה.
כמה כורכומין צריך לצרוך ביום כדי לטפל בכאבים ודלקות?
על אף האיכויות הרבות של כורכומין, ישנה צרה אחת – הוא לא נספג היטב דרך מערכת העיכול (נמצא שבין 45-80% מהרכיבים הפעילים אינם נספגים למחזור הדם). לכן, ישנן כמה דרכים כדי בכל זאת לקבל את המנה היומית המומלצת של כורכומין:
- צריכה של התבלין עצמו – בין 2-3 כפות ביום. ישנם אנשים שפשוט מערבבים את התבלין במים ושותים את זה, אולם אחרים לא "מחבבים" את הטעם ולכן לא מקפידים. 2-3 כפות ביום כתבלין באוכל הינה כמות גדולה מאוד, שבספק אם אפשר לצרוך אותה באופן יומי.
- שילוב של כורכומין עם פפרין (פלפל שחור) – מחקרים מראים כי הימצאות פפרין בסביבה של הכורכומין, מגבירה את הספיגה של הכורכומין. ניתן למצוא תוספי מזון שמגיעים כטבליות המכילות כורכומין עם פפרין (של חברת אלטמן, סולגאר, סופהרב וכו'). כדי לטפל בדלקות יש ליטול 2-3 טבליות ביום; למניעה של דלקות, כאבים ותהליכים סרטניים אפשר ליטול טבלית אחת ביום.
- מיצוי כורכומין בשיטת CPC – Curcumin Phospholipid Complex – הפוספוליפידים הינם רכיב שומני המצורף לכורכומין בתהליך המיצוי (ממקור של פולי סויה). נמצא כי הימצאות כורכומין עם רכיבים שומנים אלו מגביר בהרבה את הספיגה לתאים ובכך משפר את יעילות החומר הפעיל.
נמצא ששימוש במיצוי בשיטת CPC מגביר את הספיגה והיעילות פי 30 מאשר צריכת התבלין עצמו. לכן, כדי לטפל בדלקות וכאבים מינוריים ניתן ליטול טבלית 1 ביום בלבד, לדלקות חריפות 2 ביום, ולמניעה – גם טבלית 1 ביום בלבד.
אז מה הכי מומלץ?
אנחנו אישית, ממליצים להשתמש בתוסף "כורכומין אפקט" של חברת "ברא צמחים", בטכנולוגיית CPC. מהנסיון הקליני שלנו, זהו התוסף היעיל ביותר שניסינו עד כה – על עצמנו ועל המטופלים שלנו. לפעמים ההשפעה היא כל כך דרסטית עד שרוב הדלקת והכאב חולפים מהר יותר ממה שציפינו ומשפרות את התהליך הטיפולי של הדיקור, התזונה וצמחי המרפא.
איפה ניתן להשיג כורכומין?
"כורכומין אפקט" ניתן להשיג בחנויות הטבע השונות, אצל חברת "ברא צמחים", וכן אצלנו בקליניקה. ניתן ליצור קשר ולאסוף את התוסף מאיתנו – בכתובת מצדה 3, תל אביב.