אוקטובר 20, 2014
0
תבשיל עדשים, בטטנה וטימין (טבעוני) – קל להכנה, בריא ומזין מאוד, והכי חשוב – טעים ביותר!
מתאים למי ש"נתקע" בלי ארוחת ערב / צהריים וצריך משהו מהיר להכנה, שגם ישביע וגם יזין בויטמינים, מינרלים ועוד דברים טובים.
מצרכים
- 2-3 בצלים בינוניים
- חצי ראש שום (כ-6 שיניים) כתוש
- 2 בטטות בינוניות
- כוס וחצי עדשים כתומות שטופות
- 3 כוסות מים
- 8 ענפי טימין
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עם מעט שמן (כף שמן קנולה) עד להזהבה. רצוי להשתמש בסיר רחב.
- קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר.
- לאחר שהבטטות מתרככות מעט (כ-5 דקות), מוסיפים את העדשים הכתומות השטופות ומערבבים
- מוסיפים טימין, מלח ופלפל
- מוסיפים 3 כוסות מים, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים על אש קטנה עד שהכל הנוזלים נספגים – בערך 20 דקות.
- לאחר הבישול, מערבבים כל כמה דקות, 2-3 פעמים, וסוגרים את הסיר כדי שהאדים ייספגו בתבשיל.
בתיאבון!
6580 סך צפיות 2 צפיות היום