
עוגת תפוזים טבעונית, מתכון טבעוני קל וטעים
מתכון טבעוני וקליל להכנת עוגת תפוזים טובה שרץ ברשת. אהבנו, אימצנו, והוספנו וריאציות קלות לפי הטעם וההעדפה שלנו.
נשאלתי רבות "איך אפשר להכין עוגה טבעונית"? התשובה פשוטה – במקום ביצים וחמאה משתמשים בתחליפים "להדבקת" החומרים, כמו שמן קוקוס או תחליפים אחרים. האמת – זה יוצא טעים באותה מידה, אם לא יותר, רק בלי ביצים וחלב – למי שמעוניין להמנע מצריכתם.
מצרכים
3/4 כוס סוכר (עדיף חום או סוכר קנים)
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח (אנחנו משתמשים בכוס קמח "שטיבל" כפרי, ובכוס קמח מלא; אך אפשר לשלב כל סוג קמח שרוצים)
1 שקית אבקת אפיה (העדפה שלנו – 1 כפית סודה לשתיה במקום אבקת האפיה)
1.5 כוס מיץ תפוזים סחוט
אופציה: גרידת תפוז מחצי תפוז או פחות, לפי הטעם
אופציה: 1 כף חומץ תפוחים. חומץ התפוחים אמור לסייע ב"אוורור" העוגה ובהתפחתה.
הכנה

עוגת תפוזים טבעונית
מערבבים את כל החומרים היבשים יחד בעזרת מטרפה ידנית
מוסיפים את הנוזלים – שמן, מיץ תפוזים, חומץ – וממשיכים לערבב עד קבלת עיסה אחידה וחלקה
העיסה אמורה להיות לא נוזלית כמו מים, אך בהחלט די נוזלית.
אופים בתבנית אינגליש קייק גדולה (או 2 קטנות) בחום 180 מעלות לכ-30 דקות.
הערה: לא לחתוך את העוגה בעודה חמה, היות והיא מתפוררת בקלות.
בתיאבון!