מתכון טבעוני וקליל להכנת עוגת תפוזים טובה שרץ ברשת. אהבנו, אימצנו, והוספנו וריאציות קלות לפי הטעם וההעדפה שלנו.
נשאלתי רבות "איך אפשר להכין עוגה טבעונית"? התשובה פשוטה – במקום ביצים וחמאה משתמשים בתחליפים "להדבקת" החומרים, כמו שמן קוקוס או תחליפים אחרים. האמת – זה יוצא טעים באותה מידה, אם לא יותר, רק בלי ביצים וחלב – למי שמעוניין להמנע מצריכתם.
מצרכים
3/4 כוס סוכר (עדיף חום או סוכר קנים)
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח (אנחנו משתמשים בכוס קמח "שטיבל" כפרי, ובכוס קמח מלא; אך אפשר לשלב כל סוג קמח שרוצים)
1 שקית אבקת אפיה (העדפה שלנו – 1 כפית סודה לשתיה במקום אבקת האפיה)
1.5 כוס מיץ תפוזים סחוט
אופציה: גרידת תפוז מחצי תפוז או פחות, לפי הטעם
אופציה: 1 כף חומץ תפוחים. חומץ התפוחים אמור לסייע ב"אוורור" העוגה ובהתפחתה.
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים יחד בעזרת מטרפה ידנית
מוסיפים את הנוזלים – שמן, מיץ תפוזים, חומץ – וממשיכים לערבב עד קבלת עיסה אחידה וחלקה
העיסה אמורה להיות לא נוזלית כמו מים, אך בהחלט די נוזלית.
אופים בתבנית אינגליש קייק גדולה (או 2 קטנות) בחום 180 מעלות לכ-30 דקות.
הערה: לא לחתוך את העוגה בעודה חמה, היות והיא מתפוררת בקלות.
בתיאבון!