מתכון טבעוני של עוגת פירות יבשים שניתן לחתוך לפרוסות ולהפוך אותה לעוגיות / ביסקוויטים נהדרים!
את הביצים החלפנו ברסק תפוחים לא ממותק, וכך המתכון הפך לטבעוני.

עוגיות פירות יבשים
מצרכים
- 200 גרם (2 כוסות) פירות יבשים – צימוקים (עדיף צימוק פרסי לא ממותק), חמוציות, תאנים מיובשות, משמשים, תמרים – כל מה שבא לכם להכניס לעוגה. את הפירות הגדולים יותר כדאי לחתוך לקוביות קטנות.
- 200 גרם (2 כוסות) אגוזים ושקדים. אנחנו משתמשים באגוזי מלך, שקדים, ואגוזי לוז. את האגוזים מומלץ לקצוץ גס וכן את השקדים, אך לא חובה כי במילא כשפורסים את העוגה הם נחתכים. אנחנו כן חותכים אותם.
- 7 כפות קמח – רצוי קמח מלא או קמח כפרי, לא קמח לבן. ניתן לשלב בין סוגי הקמחים.
- 4 כפות סוכר חום
- חצי כפית סודה לשתיה (במקום אבקת אפיה)
- חצי כוס רסק תפוחים לא ממותק.
הכנה
לערבב את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה דביקה סמיכה. ככל שיש יותר אגוזים ושקדים, העיסה תהיה קשה יותר לעיבוד. אפשר ומומלץ לערבב בידיים 🙂
להכניס לתבנית אינגליש קייק (אנחנו שמים נייר אפיה למטה), ולהדק היטב את העיסה כך שלא יהיו כיסי אויר.
לאפות במשך 25 דקות בחום 170-180 מעלות.
לאחר שהעוגה מתקררת לפרוס לפרוסות דקות.
מי שאוהב עוגיות קריספיות – את הפרוסות הדקות לסדר אחת ליד השניה על גבי נייר אפיה, להניח על רשת התנור, ולאפות 5-7 דקות בחום של 150 מעלות. להזהר לא לשרוף את העוגיות 🙂
בתיאבון!
לא חסרים נוזלים במתכון?
היי. לא, זה המתכון, העוגה אמורה לצאת מעט יבשה. חותכים אותה לפרוסות דקות עם סכין משוננת חדה.