דצמבר 20, 2014
0
מתכון מושחת לעוגיות בראוניז – 100% טבעוני, בלי מוצרים מהחי. העוגיות כל כך טעימות ובמרקם מעולה, ממש כמו במאפיות ובתי הקפה האיכותיים, עד שאי אפשר לדעת שהן טבעוניות… 🙂
* אמנם העוגיות טבעוניות, אך הן בהחלט גם בעלות ערך קלורי עשיר ולכן מומלץ להיזהר לא להשמין – כי הן ממש טעימות! 🙂
המתכון המקורי פורסם כאן.
רכיבים:
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי, 60% מוצקי קקאו לפחות
- 300 גרם טופו
- 1 כוס סוכר קנים (סוכר חום דק, או סוכר חום רגיל)
- 3/4 כוס קמח (אנחנו מעדיפים קמח כוסמין אך אפשר להשתמש בכל קמח אחר)
- 1/4 כוס קקאו איכותי
- 1 כפית סודה לשתיה / אבקת אפיה (אנחנו מעדיפים סודה לשתיה מבחינה בריאותית)
- 3/4 כוס שמן קנולה איכותי
- 1 כף תמצית וניל אמיתית
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות
- ממיסים את השוקולד המריר בסיר כפול (מניחים בסיר קטן שנמצא בתוך סיר עם מים ומרתיחים) תוך כדי ערבוב
- מנפים קמח, קקאו, סודה לשתיה ומוסיפים קמצוץ מלח ואגוזים, ומערבבים היטב.
- במעבד מזון – מעבדים טופו, שמן וסוכר עד לקבלת משחה חלקה ואחידה (לוקח כמה דקות)
- מוסיפים את השוקולד המומס לעיסת הטופו ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה
- מערבבים את העיסה של השוקולד והטופו יחד עם הקמח – לא יותר מדי כדי לשמור על אווריריות, לערבב עד שהם מתאחדים.
- לשטח בתבנית אפיה 25X25 ס"מ (אפשר גם ב-2-3 תבניות אינגליש קייק) ולהכניס לתנור ל-25 דקות.
- לאפות עד שהקצוות מתייצבים, המרכז נשאר מעט רוטט. אם זה רך מדי, להוסיף מספר דקות.
- לאחר האפיה, לצנן לחלוטין, להכניס למקרר, ולאחר שהעוגה מתקשה – לפרוס לקוביות ולהגיש.
בתיאבון!
5344 סך צפיות 1 צפיות היום