מאי 13, 2015
0
מתכון קציצות עדשים מעולות (טבעוני)
מתכון מקורי של הדר אלמגור
עדשים הן מקור מצוין לחלבונים וויטמינים, ואנחנו ממליצים לכולם לצרוך מנה יומית של קטניות (עדשים או קטניה אחרת) כדי למלא את המצברים.
קציצות העדשים במתכון הנ"ל גם טעימות, גם משביעות, וגם מזינות מאוד, כך שהרווח הוא מלא 🙂
מצרכים:
- 1.5 כוס עדשים ירוקות, לאחר השריה של 12 שעות במים.
- 1 בצל לבן בינוני
- 1 חופן פטרוזיליה
- 2 שיני שום בינוניות
- 2 גזרים בינוניים קלופים
- 2 קישואים בינוניים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות זרעי צ'יה, לאחר השריה של 5 דקות בחצי כוס מים חמים
- 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
- 1 כוס קמח כוסמין
- מלח ופלפל
הכנה:
- לסנן את העדשים המושרות, ולטחון במעבד מזון עד קבלת עיסה אחידה.
- בנפרד, לטחון בצל, שום ופטרוזיליה במעבד מזון.
- לגרד את הקישואים והגזר .
- להוסיף את כל החומרים לקערה ולהוסיף – קמח, סודה לשתיה, שמן, צ'יה (יחד עם המים בהן הזרעים הושרו), פלפל ומלח. ולערבב הכל עד לקבלת עיסה אחידה.
- להכין 2 תבניות אפיה עם ניר אפיה ולמרוח מעט שמן זית (שלא יידבקו הקציצות). ליצור קציצות מהעיסה האחידה (צריכות לצאת כ-32 קציצות בינוניות מהכמות הזו) ולשטח על התבניות.
- לאפות בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
- לאחר האפיה להוציא את התבניות ולצנן כ- 10 דקות, ורק לאחר מכן להפריד את הקציצות מהתבנית (אחרת הן יידבקו).
בתיאבון ולבריאות!
4573 סך צפיות 1 צפיות היום