ממרח עגבניות מיובשות הוא אופציה מצויינת למרוח על טוסט, פרוסה או פריכיות אורז. במיוחד למי שמעוניין להפחית שימוש בגבינות ומוצרי חלב 😉
מצרכים:
- 1 קופסה של עגבניות מיובשות (כ- 250 גרם). ניתן לרכוש בחנויות טבע, רצוי ללא תוספות מלח או חומרים משמרים.
- 3 שיני שום
- 0.5-1 כוס מים רותחים
- מעט שמן זית
- מלח (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. להשרות את העגבניות המיובשות במים רותחים כ- 15 דקות, כדי שהן תתפחנה קצת והמלחים ייצאו מהן.
2. לסנן את המים ולשטוף היטב את העגבניות.
3. להכניס למעבד מזון ולהפעיל על עצמה נמוכה.
4. תוך כדי פעולת המעבד, להוסיף מעט שמן זית (2 כפות יספיקו, אפשר מעט יותר אם אוהבים את הטעם) בזרזיף דק.
5. להוסיף 3-4 שיני שום כתושות (לפי הטעם) ולהמשיך לערבל.
6. להוסיף כחצי כוס מים רותחים ולהמשיך לעבד עד קבלת המרקם הרצוי. ככל שתוסיפו יותר מים רותחים, המרקם יהיה חלק ואחיד יותר.
7. במידה ויש צורך, להוסיף מעט מלח – אולם ברוב המקרים אין צורך.
8. להעביר לצנצנת זכוכית ולהנות. בתיאבון!
* אופציה נוספת היא להשרות את העגבניות זמן רב יותר במים רותחים (שעה-שעתיים) ואז אין צורך להוסיף מים תוך כדי פעולת מעבד המזון. לטעמנו, יוצא יותר טעים באופציה הראשונה שציינו 🙂