מרץ 05, 2017
0
לחם בריאות, דל בגלוטן, מלא חלבונים, ויטמינים ומינרלים, והכי חשוב – טעים מאוד, ומשביע מאוד.
המתכון מבוסס על מתכון שפורסם בבלוג "אז מה את עושה כל היום?"
רכיבים יבשים
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1.5 כוס קוואקר דק
- 1 כוס זרעי חמניה
- 0.5 כוס זרעי פשתן
- 2 כפות זרעי צ'יה
- 0.5 כוס גרעיני דלעת
- 1 כפית שטוחה סודה לשתיה
- 4 כפות אבקת פסיליום (סיבים תזונתיים) – ניתן למצוא בחנויות טבע
* אסור לוותר על הפסיליום, היות והוא סופח את כל הנוזלים ומאחד את כל החומרים
רכיבים רטובים
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כף מייפל אמיתי
- 1.5 כוסות מים בטמפרטורת החדר
- 3 כפות שמן זית / חמניה / ענבים
אופן ההכנה
- לערבב את החומרים היבשים בנפרד, היטב
- לערבב את החומרים הרטובים
- להוסיף את הרטובים ולערבב יחד לעיסה אחידה
- להמתין 2-3 דקות, ללוש מעט עם היד. העיסה תתקשה מעט בעקבות הפסיליום והקוואקר, שיספגו את הנוזלים.
- ללוש לכיכר אחידה ולהמתין עוד 5 דקות.
-
לשטוף קלות וקצר תחת ברז מים, ולהניח בתבנית על גבי נייר אפיה.
- להשאיר במקרר למשך 2-4 שעות למיצוק.
- לשטוף קלות שוב ולהכניס לתנור
- לאפות 60-90 דקות בחום של 180 מעלות (אפיה ארוכה לצורך ייבוש הנוזלים)
- לצנן ולפרוס
בתיאבון!
7530 סך צפיות 1 צפיות היום