מתכון טבעוני, טעים ובריא עבור חובבי הבורקסים (הפחות בריאים) למיניהם.
נעשה שימוש בבצק פילס במקום בבצק עלים. בצק פילס עדיף על עלים היות והוא לא מלא בשמנים תעשייתיים. ניתן להשתמש גם בעלי פילו במתכון הזה.
המילוי מורכב מעדשים שחורות המלאות ויטמינים ומינרלים, ומצנוברים. נעשה שימוש בשמן רק להברשת הבצק לפני האפיה. תהנו!
מרכיבים:
- 2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק
- 1 כוס עדים שחורות יבשות
- 200 ג' צנוברים טריים
- בצק פילס
- מעט שומשום
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
- 1 כף טימין
- שמן זית
אופן ההכנה:
1. במחבת עגולה ועמוקה, קולים מעט את הצנוברים. זה משפר את טעמם. מניחים בצד לצינון.
2. מרתיחים כוס עדשים שחורות במים, עד לריכוך "אל דנטה". שוטפים היטב, מגירים נוזלים ומכניסים למעבד מזון לטחינה קלה.
3. מכניסים למחבת את הבצל וקולים גם אותו (בלי שמן). במידה והוא מתחיל להדבק, מוסיפים 2 כפות מים. ממשיכים עד להשחמה. מוסיפים את העדשים השחורות + 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב בכף עץ.
מוסיפים את הצנוברים הקלויים, כף טימין, פלפל גרוס ומלח וממשיכים לערבב הכל יחדיו עד לעיסה אחידה.
מצננים את העיסה.
4. פותחים את בצק הפילס, וממלאים כמו בצק עלים רגיל. מניחים בתבנית בצורה מסודרת.
5. מברישים במעט שמן זית ומפזרים שומשום מלמעלה.
6. מסמנים בסכין פסי חיתוך על הצק, ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה של הבצק.
בתיאבון!