תבשיל קדרה נהדר עם המון דברים טובים. מתכון קליל ומאוד טעים, מתאים מאוד לימי החורף הקרים, כשמה שבא לנו לאכול זה תבשילים חמים ומהבילים.
מה שמיוחד במתכון הזה הוא הפשטות שלו (לוקח גג 20 דקות להכין) וזה שהוא אפוי בתנור, מה שנותן לו מרקם אחר וייחודיות שאנחנו מאוד אוהבים.
המצרכים:
- 1.5 כוס אורז בסמטי
- 1.5 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 2 בטטות קטנות – חתוכות לקוביות גדולות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול גדול – חתוך לרצועות (עבות)
- 1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות עבות
- פטריות – כמה אופציות (בחרו את מה שמועדף עליכם):
- – סלסלת פטריות פורטובלו קטנות, שלמות
- – 2 פטריות פורטובלו גדולות (בתפזורת) חתוכות בינוני-קטן
- – 4 פטריות שמפיניון גדולות (בתפזורת) חתוכות בינוני-קטן
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח, מעט פלפל שחור לפי הטעם
- 3 כוסות מים
אופציה לגיוון: ניתן להוסיף גם 1 תפו"א בינוני קלוף וחתוך לקוביות, 2-3 עלי דפנה
הכנה:
מכניסים את כל המצרכים לסיר חסין-אש (שניתן להכניס לתנור), רצוי לפי הסדר אבל לא חובה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעתיים
כל 20-30 דקות לערבב את התבשיל
* לא חובה לערבב את התבשיל – הערבוב מכניס אויר ומפריד את המצרכים אחד מהשני, יש כאלה שמעדיפים את הכל כדבוקה אחת, כמו מעין עוגה. עניין של טעם!
בתיאבון!