עדשים שחורות הן קטניה נפוצה, קלה להכנה ולעיכול. עדשים שחורות מהוות מקור מצוין לרכיבים חיוניים בתזונה שלנו – חלבון, ברזל, סיבים תזונתיים ועוד.
החלבון מהווה למעשה את "אבני הבניין" של הגוף, וקשור להרבה תהליכי בניה בגוף (שרירים, למשל). אפשר להשוות אותו לעצים במדורה, והפחמימה היא הדלק 🙂
בשילוב עם מקורות נוספים של חלבון, ויטמינים ומינרלים (כמו טחינה וירקות למשל) – אנחנו בקלות יכולים לקבל מנה עשירה מאוד.
המתכון המצורף – ממרח עדשים שחורות וטחינה – הוא גם טעים, גם משביע, וגם מזין במיוחד. תהנו 🙂
ממרח עדשים שחורות וטחינה
רכיבים
- 1 כוס עדשים שחורות שטופות ומנופות היטב
- 2-3 שיני שום בינוניות חתוכות גס
- מיץ מכחצי לימון
- טחינה גולמית איכותית
- מעט מלח
הכנה
-
לאחר שטיפת העדשים היטב, מכניסים לסיר קטן עם שיני השום החתוכות, ומכסים במים (כ-2 ס"מ מעל גובה העדשים).
- מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהמים נספגים והעדשים רכות (אפשר למעוך אותן עם האצבעות).
- מעבירים את העדשים המבושלות לקערה נפרדת (אפשר גם להשאיר באותו סיר אם זה נוח)
- מוסיפים מעט מים (אם כל המים התאדו מהסיר), טחינה, מיץ לימון ו-1 כפית מלח
- באמצעות מקל בלנדר – מערבלים הכל יחד עד שמקבלים עיסה אחידה, לא דלילה מדי אך גם לא סמיכה מאוד
- אפשר לשחק עם הכמויות של הטחינה, המלח, המים והלימון לקבלת הטעם הרצוי.
- טיפ – ככל שתוסיפו יותר טחינה, המרקם יהיה סמיך יותר; לימון גם הוא מסמיך את המרקם
- לצנן היטב ולהגיש 🙂
- אפשר לאכול על פרוסת לחם איכותי, פריכיות אורז, ואפילו ככה סתם עם כפית 🙂
בתיאבון!